Krāsnī cepta karpa ar dārzeņiem

Krāsnī cepta karpa ar dārzeņiem Foto: Krāsnī cepta karpa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • 2 tomāti
  • 1 liels baklažāns
  • 2 paprikas
  • 3 kartupeļi
  • majonēze, viena citrona sula
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Karpu iztīra, noņem zvīņas, spuras var atstāt.
  2. Zivi noskalo, sagriež porciju gabalos, zivs galvu neizmet.
  3. Katru zivs gabalu ierīvē ar sāli un pipariem, aprasina ar citrona sulu, noliek malā.
  4. Dziļu veidni ietauko ar augu eļļu.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, uzber sāli, liek veidnē.
  6. Šķēlītēs sagriež baklažānus, tomātus, paprikas sagriež gredzenos.
  7. Visam uzber sāli.
  8. Karpas gabalus liek uz kartupeļiem.
  9. Starp karpas gabaliem liek tomātu šķēlītes, baklažānus, paprikas.
  10. Atlikušos dārzeņus liek apkārt karpas gabaliem.
  11. Visu pārlej ar majonēzi.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 45 minūtes.
  13. Karpu ņem ārā no krāsns, kad izcepušies ir kartupeļi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes