Krāsnī cepta gaļa franču gaumē

Krāsnī cepta gaļa franču gaumē Foto: Krāsnī cepta gaļa franču gaumē

Sastāvdaļas

● 500 g cūkgaļas
● 3 sīpoli
● 200 g majonēzes
● 200-300 g cieta siera
● tomāti pēc vēlēšanās
● sāls
● pipari
● zaļumi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

    1. Cūkgaļu sagriež 1 cm biezās šķēlēs, izdauza ar gaļas āmuriņu.
    2. Katrai cūkgaļas šķēlei uzber sāli, piparus, atstāj uz 5 minūtēm, lai ievelkas.
    3. Cūkgaļu liek ar sviestu ietaukotā veidnē.
    4. Sīpolus sagriež pusgredzenos un blīvā slānī noklāj gaļu.
    5. Pārlej ar majonēzi.
    6. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 30 minūtes.
    7. Pēc 15 minūtēm gaļu izņem no krāsns un pārkaisa ar smalki rīvētu sieru.
    8. Turpina cept gaļu 15 minūtes, kamēr gatavs.
    9. Sieram pilnībā ir jāizkūst un jāiegūst orandžīgs tonis.
    10. Gaļu pēc cepšanās, 5 minūtes patur sulā, kas izdalījusies, pasniedz karstu.
    11. Gatavu gaļu pasniedz pārkaisītu ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes