Sastāvdaļas
- 6 kartupeļi
- 250 ml saldā krējuma
- 2 ķiploku daiviņas
- milti
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 4 foreles gabali
- sviests
- augu eļļa
- garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, dažas minūtes tajā pasautē sīki sakapātus ķiplokus, kamēr sāk smaržot.
- Pievieno vienu ēdamkaroti miltu un viegli apcep.
- Pievieno saldo krējumu, kārtīgi samaisa.
- Tiklīdz mērce sabiezē, pievieno mazliet verdoša ūdens un garšvielas - sāli, lauru lapu un piparu maisījumu.
- Mērci uzvāra, nogriež uguni un uzliek vāku.
- Sarīvētu burkānu apcep kopā ar sakapātu sīpolu.
- Kartupeļus sagriež vidēja biezuma šķēlītēs, liek veidnē, pieber sāli, piparus un mazliet augu eļļu.
- Uz kartupeļiem liek foreles gabalus, uzber mazliet sāli.
- Zivij virsū liek apceptu burkānu un sīpolu.
- Pārlej ar ķiploku mērci.
- Cep 40-45 minūtes, 180°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!