Sastāvdaļas
- 1,2 kg cūkgaļas bez kauliem
- 6-7 ķiploka daiviņas
- 3-4 lauru lapas
- 1 glāze majonēzes
- 1 ēdamkarote malta koriandra
- 1,5 ēdamkarotes maltu melno piparu
- 1,5 ēdamkarotes maltas paprikas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Majonēzi lej bļodā, pievieno koriandru, melnos piparus, papriku, samaisa.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē,pievieno majonēzei, pieber sāli un samaisa.
- Ņem lielu folijas gabalu, pārloka uz pusēm, gabalam jābūt pietiekoši lielam, lai pārlocītajā folijā varētu ietīt cūkgaļas gabalu.
- Cūkgaļas gabalu liek uz folijas ar taukiem uz leju.
- Ar karoti noklāj gaļu ar 1/4 majonēzes maisījuma, gaļas gabalu apgriež ar taukiem uz augšu, uzklāj atlikušo majonēzes maisījumu.
- Pievieno lauru lapas.
- Gaļas gabalu blīvi ietin folijā, galus kārtīgi nostiprina, lai cepšanās laikā izdalījušās sulas neiztek.
- Gaļu liek ledusskapī ievilkties uz 2-3 stundām.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Folijā ietīto gaļu liek veidnē, cep 3 stundas.
- Cūkgaļu izņem no krāsns, mazliet atver foliju, nedaudz gaļu atdzesē.
- Gaļu liek šķīvī, noņem lauru lapas, sagriež šķēlēs, pārlej ar cepšanās laikā izdalījušos sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!