Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm

Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm Foto: Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas

● 600 g liesas cūkgaļas
● 2 sīpoli
● 100 g sviesta
● 3 ēdamkarotes miltu
● 600-700 ml piena 2,5% tauku
● 300 g svaigu šampinjonu
● 2 tomāti
● 100 g siera
● sāls
● malti melnie pipari
● malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos, liek veidnē, uzber mazliet sāls, piparus.
  2. Sīpolus sagriež pusgredzenos, liek virsū cūkgaļai.
  3. Gatavo mērci - pannā, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus - kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Tievā strūkliņā pielej pienu, pieber sāli, piparus, muskatriekstu - maisot vāra, kamēr sabiezē.
  5. Trešdaļu mērces pārlej gaļai.
  6. Šampinjonus sagriež, liek veidnē, atkal uzlej trešdaļu mērces.
  7. Tomātus sagriež, liek veidnē, pārlej ar atlikušo mērci.
  8. Sieru sarīvē - pārkaisa veidnē.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  10. Cūkgaļu var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar piedevām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes