Sastāvdaļas
- 600 g liesas cūkgaļas
- 2 sīpoli
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 600-700 ml piena
- 300 g svaigu šampinjonu
- 2 tomāti
- 100 g siera
- sāls
- malti melnie pipari
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež gabalos pēc izvēles, liek veidnē.
- Uzber sāli, piparus pēc garšas.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos, liek virsū gaļai.
- Gatavo Bešamela mērci - pannā izkausē 100 g sviesta, uz mazas uguns, pievieno 3 ēdamkarotes miltu.
- Visu kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu, tievā strūkliņā pielej pienu, pieber sāli, piparus, pāris šķipsniņu muskatrieksta.
- Mērci vāra, maisot, kamēr tā sabiezē.
- Gatavu mērci(trešdaļu) pārlej gaļai un sīpoliem.
- Svaigus šampinjonus sagriež gabalos vai šķēlītēs, liek virsū gaļai un sīpoliem, atkal uzlej trešdaļu mērces.
- Tomātus sagriež gabaliņos pēc savas izvēles, liek veidnē, uzlej atlikušo mērci.
- Sieru sarīvē, pārkaisa.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Pasniedz kā atsevišķu ēdienu, vai kopā ar piedevām pēc Jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!