Krāsnī cepta cūkgaļa ar bumbieriem

Krāsnī cepta cūkgaļa ar bumbieriem Foto: Krāsnī cepta cūkgaļa ar bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 1,3 kg cūkgaļas 
  • 100 ml salda vīna
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1-2 saldi, nogatavojušies bumbieri
  • sāls
  • pipari
Glazēšanai:
  • 1-2 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • 1/2 tējkarotes karija

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas gabalu noskalo, nosusina, sagriež biezās šķēlēs, līdz galam nenogriežot.
  2. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, starp šķēlēm kaisa timiānu, to ar rokām ierīvējot.
  3. Gaļas gabalu liek dziļā traukā, uzlej vīnu, atstāj uz 1 stundu (labāk uz nakti ledusskapī, ja ir iespējams). 
  4. Bumbierus pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs.
  5. Kad gaļa ir beigusi marinēties, to izņem no trauka, starp šķēlēm liek bumbieru šķēlītes, notin gaļu ar pārtikas diegu, lai neizjūk. 
  6. Gaļu liek folijā, hermētiski aiztaisa.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 1 stundu.
  8. Gatavo maisījumu glazēšanai - saldo čili mērci samaisa ar balzametiķi un kariju.
  9. Pēc cepšanās laika beigām gaļu izņem no krāsns, foliju atver, pārtikas diegu pārgriež un noņem.
  10. Izmantojot otiņu, visu gaļas gabalu un bumbieru šķēles noklāj ar glazēšanas maisījumu.
  11. Turpina cept gaļu veidnē, bez folijas, 30-40 minūtes, ik pa brīdim aplaistot ar izdalījušos sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes