Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 50 g pūdercukura
- 1 tējkarote skābā krējuma
- 1 ola
Pildījumam:
- 600 g trekna biezpiena
- 100 g pūdercukura
- 5 olu dzeltenumi
- 50 g degvīna
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Mīkla: Sajauc visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Pildījums: Biezpienu, ja nepieciešams, sasmalcina ar blenderi vai izberžot caur sietu.
- Sajauc ar cukuru, olu dzeltenumiem, degvīnu un vaniļas cukuru.
- Ar elektrisko putotāju visu saputo viendabīgā masā un pārklāj pār mīklu.
- Pār biezpiena masu, ja vēlaties, pārkaisat cukuru un sviesta kubiciņus.
- Liek cepties 180°C temperatūrā līdz kūkā iedurtais irbulītis iznāk neaplipis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!