Kotletes „Putna piens”

Kotletes  „Putna piens” Foto: Kotletes „Putna piens”

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 100 ml piena
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 100 g smags baltmaizes kukulītis
  • sāls, pipari
  • augu eļļa cepšanai
Pildījumam:
  • 2 olas
  • 100 g siera
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • dilles
  • pētersīļi
Panēšanai:
  • 2 olas
  • 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma vai majonēzes
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • milti
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Baltmaizes kukulīti mērcē pienā.
  2. Samaļ sīpolu, kopā ar baltmaizi un pienu.
  3. Samalto sīpolu, kopā baltmaizi samaisa ar malto gaļu, pievieno saspiestus ķiplokus, sāli, piparus pēc garšas.
  4. Visu kārtīgi samaisa, kamēr masa sabiezē.
  5. Gatavo pildījumu - cieti izvāra olas, sarīvē tās, pievieno sarīvētu aukstu sviestu un sieru.
  6. Sakapā zaļumus un pievieno pildījumam.
  7. No maltās gaļas masas veido kotleti, vidū liek mazliet pildījuma, kotleti aiztaisa tā, lai pildījums paliek vidū.
  8. Gatavo maisījumu panēšanai - visas sastāvdaļas sakuļ.
  9. Kotletes panē maisījumā, no abām pusēm.
  10. Panētas kotletes cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm, kamēr gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes