Kotletes mērcē

Kotletes mērcē Foto: Kotletes mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g maltās gaļas
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 baltmaizes šķēle
  • mazliet saldā krējuma vai piena
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 500 ml buljona
  • eļļa cepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
  • rīvmaize

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno saldajā krējumā vai pienā izmērcētu baltmaizi.
  2. Pievieno 1 sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  3. No maltās gaļas masas veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, kamēr izveidojas brūngana garoziņa, aptuveni 7-8 minūtes no katras puses.
  4. Izceptas kotletes liek traukā.
  5. Pannā, kur cepās kotletes, liek atlikušo sakapātu sīpolu, maisot cep, kamēr tas ir mīksts, aptuveni 5 minūtes.
  6. Pievieno miltus, maisot cep 1 minūti.
  7. Pievieno tomātu pastu, cep, kamēr izdalās salda smarža.
  8. Pastāvīgi maisot, tievā strūklā pielej buljonu, mērcē liek kotletes, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam, sautē, uzliekot vāku - 10-15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes