Kotletes mērcē

Kotletes mērcē Foto: Kotletes mērcē

Sastāvdaļas

● 600 g maltās gaļas
● 2 vidēja lieluma sīpoli
● 1 ķiploka daiviņa
● 1 baltmaizes šķēle
● mazliet saldā krējuma vai piena
● 1 ēdamkarote miltu
● 3 ēdamkarotes tomātu pastas
● 500 ml buljona
● eļļa cepšanai
● sāls, pipari pēc garšas
● rīvmaize

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno saldajā krējumā vai pienā izmērcētu baltmaizi.
  2. Pievieno 1 sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  3. No maltās gaļas masas veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē, cep sakarsētā pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, kamēr izveidojas brūngana garoziņa, aptuveni 7-8 minūtes no katras puses.
  4. Izceptas kotletes liek traukā.
  5. Pannā, kur cepās kotletes, liek atlikušo sakapātu sīpolu, maisot cep, kamēr tas ir mīksts, aptuveni 5 minūtes.
  6. Pievieno miltus, maisot cep 1 minūti.
  7. Pievieno tomātu pastu, cep, kamēr izdalās salda smarža.
  8. Pastāvīgi maisot, tievā strūklā pielej buljonu, mērcē liek kotletes, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam, sautē, uzliekot vāku - 10-15 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes