Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes kuskusa
- 1 bundža konservētu zirņu
- 1 buntīte pētersīļu
- 1 daiviņa ķiploka (var vairāk)
- 2 olas
- 1/2 citrona miziņa
- vārošs ūdens
- olīveļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Kuskusam pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1/2 tējkaroti sāls. Aplej ar verdošu ūdeni, uzliek traukam vāku.
- Ļauj pastāvēt 15 minūtes.
- Blenderī samaļ zirņus, pētersīļus un ķiploku, pievieno sāli.
- Kuskusam pievieno samaltos zirņus, olas, citrona miziņu. Visu labi samaisa un atdzesē.
- Auksta masa labāk veidosies.
- Ar slapjām rokām veido bumbiņas. Liek uz pannas un nedaudz saplacina.
- Apcep no abām pusēm zeltainas.
- Ja kotletes šķiet pārāk eļļainas, tad tās izliek uz papīra dvieļa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!