Sastāvdaļas
Kotletēm:
- 500 g maltas vistas gaļas
- 1 sīpols
- 1-2 ķiploka daiviņas
- baltmaize (pēc izvēles)
- 1 ola
- sāls, pipari
Pildījumam:
- 100-150 g smalki rīvēta siera (parastais vai Mocarellas)
- 2 cieti vārītas, smalki sarīvētas olas
- sakapātas dilles un pētersīļi
- 2 ēdamkarotes sviesta (istabas temperatūrā)
- garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo kotlešu masu - baltmaizi izmērcē ūdenī, kārtīgi nospiež.
- Sīpolus, ķiplokus sakapā.
- Visas sastāvdaļas samaisa.
- Ar mitrām rokām, no maltās gaļas masas izveido bumbiņu, vidū izveido padziļinājumu, liek tur pildījumu, veido kotleti.
- Gatavo pildījumu - visas sastāvdaļas samaisa.
- Kotletes cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, kamēr izveidojas brūngana garoziņa.
- Pannai vāku likt nevajag.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!