Sastāvdaļas
Kotletēm:
● 500 g maltas vistas gaļas
● 1 sīpols
● 1-2 ķiploka daiviņas
● baltmaize (pēc izvēles)
● 1 ola
● sāls, pipari
Pildījumam:
● 100-150 g smalki rīvēta siera (parastais vai Mocarellas)
● 2 cieti vārītas, smalki sarīvētas olas
● sakapātas dilles un pētersīļi
● 2 ēdamkarotes sviesta (istabas temperatūrā)
● garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo kotlešu masu - baltmaizi izmērcē ūdenī, kārtīgi nospiež.
- Sīpolus, ķiplokus sakapā.
- Visas sastāvdaļas samaisa.
- Ar mitrām rokām, no maltās gaļas masas izveido bumbiņu, vidū izveido padziļinājumu, liek tur pildījumu, veido kotleti.
- Gatavo pildījumu - visas sastāvdaļas samaisa.
- Kotletes cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, kamēr izveidojas brūngana garoziņa.
- Pannai vāku likt nevajag.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.