Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 1 glāze ātri vārāmo auzu pārslu
- 1/2 glāzes piena
- 2 olas
- 2 kartupeļi
- 1 vidēji liels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež, kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos.
- Malto gaļu samaisa ar sīpolu un auzu pārslām.
- No maltās gaļas masas veido ovālu plāceni, vidū liek 3-4 kartupeļu salmiņus.
- Kartupeļu salmiņus ietin gaļas plācenī, malas nostiprina, lai kotlete neizjūk.
- No sniegtā produktu daudzuma sanāk aptuveni 20 kotletes.
- Kotletes cep augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Mērci kotletēm gatavo pēc saviem ieskatiem, kā labāk garšo.
- Tad kotletes liek veidnē, pārlej mērci, sautē sakarsētā krāsnī 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!