Sastāvdaļas
● 1 kg laša filejas
● 100 ml augu eļļas
● 1,5 ēdamkarotes sāls
● 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
● 1/2 tējkarotes maltu balto piparu
● 3 lauru lapas
● 5 krustnagliņas
Pagatavošana
- Zivi kārtīgi nomazgā, nosusina ar papīra dvieli, sagriež gabalos.
- Liek sterilizētās burkās, uzber sāli, garšvielas, pievieno augu eļļu, atstāj vismaz uz 3 stundām, bet labāk uz nakti.
- Tad izņem lauru lapu un krustnagliņas no burkas, blīvi aizvāko ar sterilizētiem vākiem.
- Dziļā pannā lej ūdeni, liek burkas uz paliktņa, uzliek vāku, karsē 2 stundas, pēc tam, kad parādās tvaiks.
- Tad burkas atdzesē, uzglabā ledusskapī 6 mēnešus.