Sastāvdaļas
- 1 kg tomātu
- 3 kg biešu
- 1 kg papriku
- 1 kg burkānu
- 1 kg sīpolu
- 200 g zaļumu pēc izvēles
- 1 glāze augu eļļas
- 7 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- 150 ml 9% etiķa
- 2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Dārzeņus nomazgā, nomizo.
- Burkānus un bietes rupji sarīvē.
- Katlā lej augu eļļu, pievieno burkānus, mazliet pasautē.
- Sīpolus sakapā, pievieno burkānus, sautē 10 minūtes.
- Pievieno bietes, pielej ūdeni, sautē 15 minūtes.
- Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un gabaliņos sagrieztus tomātus.
- Pieber sāli, cukuru un etiķi.
- Visu samaisa un sautē 15 minūtes.
- Pēdējos pievieno sakapātus zaļumus.
- Visu vēlreiz samaisa un sautē vēl 5 minūtes.
- Karstu boršču pilda sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi, ietin drānās un atstāj, lai pilnībā atdziest.
- Konservētu boršču uzglabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!