Sastāvdaļas
- ne pārāk lieli tomāti
- zilās plūmes
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 100 g cukura
- 1/4 glāzes 6% ābolu etiķa
- dilles, pētersīļi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Tīrās, sterilizētās burkās, pamīšus liek tomātus ar plūmēm(1/3 plūmju, 2/3 tomātu).
- Uzlej verdošu ūdeni, mazliet aizvāko, patur 20 minūtes, ūdeni nolej.
- Ūdeni vēlreiz uzvāra, atkal pārlej un atstāj uz 20 minūtēm.
- Trešo reizi ūdeni nolej, pieber tam sāli, cukuru, etiķi - uzvāra.
- Marinādi pārlej tomātiem un plūmēm, aizvāko kārtīgi.
- Aizvākotās burkas apgriež otrādi, uzklāj siltu segu un istabas temperatūrā atdzesē.
- Konservētos tomātus ar plūmēm uzglabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!