Konservēti tomāti ar zilajām plūmēm

Konservēti tomāti ar zilajām plūmēm Foto: Konservēti tomāti ar zilajām plūmēm

Sastāvdaļas

  • ne pārāk lieli tomāti
  • zilās plūmes
Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • 100 g cukura
  • 1/4 glāzes 6% ābolu etiķa
  • dilles, pētersīļi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Tīrās, sterilizētās burkās, pamīšus liek tomātus ar plūmēm(1/3 plūmju, 2/3 tomātu).
  2. Uzlej verdošu ūdeni, mazliet aizvāko, patur 20 minūtes, ūdeni nolej.
  3. Ūdeni vēlreiz uzvāra, atkal pārlej un atstāj uz 20 minūtēm.
  4. Trešo reizi ūdeni nolej, pieber tam sāli, cukuru, etiķi - uzvāra.
  5. Marinādi pārlej tomātiem un plūmēm, aizvāko kārtīgi.
  6. Aizvākotās burkas apgriež otrādi, uzklāj siltu segu un istabas temperatūrā atdzesē.
  7. Konservētos tomātus ar plūmēm uzglabā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes