Konservēti tomāti ar papriku

Konservēti tomāti ar papriku Foto: Konservēti tomāti ar papriku

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirštomātu
  • 1 burkāns
  • 1 paprika 
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes cukura 
  • 2 ēdamkarotes etiķa 
  • 1 diļļu saišķītis
  • 2,5 ēdamkarotes sāls
  • smaržīgie pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa 

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā, nosusina.
  2. Paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
  3. Burkānu sagriež šķēlītēs, sīpolu sagriež gredzenos. 
  4. Burkas sterilizē.
  5. Burkās liek diļļu kātus, burkānu šķēlītes, sīpolu gredzenus, paprikas salmiņus. 
  6. Ķirštomātus kārtīgi nomazgā, nosusina.
  7. Lai ķirštomāti konservējoties nesasprāgtu, kur zaļais čemuriņš - pamatnē iedur ar zobu bakstāmo kociņu dažus caurumiņus.
  8. Tomātus liek blīvi burkā, virsū paprikas salmiņiem. 
  9. Ķiplokus sakapā, liek burkā, kā arī nomazgātu lauru lapu.
  10. Burkās lej verdošu ūdeni, līdz pat malām.
  11. Lai burkas nesasprāgtu, ūdeni lej pamazām.
  12. Ūdeni atstāj uz 10 minūtēm, tad nolej katlā. 
  13. Ūdenim katlā pielej etiķi, sāli, cukuru, smaržīgos piparus - visu uzvāra, noņem no uguns.
  14. Marinādi lej burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, uzklāj siltu segu un atdzesē istabas temperatūrā.

    Var uzglabāt istabas temperatūrā, maksimālais uzglabāšanas laiks - 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes