Sastāvdaļas
- 1 kg ķirštomātu
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 1 diļļu saišķītis
- 2,5 ēdamkarotes sāls
- smaržīgie pipari
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
Pagatavošana
- Dārzeņus nomazgā, nosusina.
- Paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
- Burkānu sagriež šķēlītēs, sīpolu sagriež gredzenos.
- Burkas sterilizē.
- Burkās liek diļļu kātus, burkānu šķēlītes, sīpolu gredzenus, paprikas salmiņus.
- Ķirštomātus kārtīgi nomazgā, nosusina.
- Lai ķirštomāti konservējoties nesasprāgtu, kur zaļais čemuriņš - pamatnē iedur ar zobu bakstāmo kociņu dažus caurumiņus.
- Tomātus liek blīvi burkā, virsū paprikas salmiņiem.
- Ķiplokus sakapā, liek burkā, kā arī nomazgātu lauru lapu.
- Burkās lej verdošu ūdeni, līdz pat malām.
- Lai burkas nesasprāgtu, ūdeni lej pamazām.
- Ūdeni atstāj uz 10 minūtēm, tad nolej katlā.
- Ūdenim katlā pielej etiķi, sāli, cukuru, smaržīgos piparus - visu uzvāra, noņem no uguns.
- Marinādi lej burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, uzklāj siltu segu un atdzesē istabas temperatūrā.
Var uzglabāt istabas temperatūrā, maksimālais uzglabāšanas laiks - 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!