Sastāvdaļas
- 1,5 kg redīsu
- melno piparu graudiņi, dilles, lauru lapa, sāls pēc garšas
- 1 l ūdens
- 15 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/2 glāzes 6% etiķa
- 2 čili pipari
Pagatavošana
- Dilles sakapā, redīsus sagriež, aptuveni 1 cm biezās šķēlītēs, visu samaisa.
- Augu eļļu uzkarsē un tad atdzesē.
- Čili piparus sīki sagriež, liek verdošā, mazliet sālītā ūdenī, pavāra 10 minūtes.
- Ūdeni atdzesē, pielej etiķi.
- Sterilizētās burkās lej atdzesēto augu eļļu, pievieno redīsus ar dillēm, citus zaļumus, pārlej marinādi.
- Burkas aizvāko, var ēst jau pēc 3-4 dienām, bet var uzglabāt arī ziemai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!