Konservēti gurķi ar sarkanajām jāņogām

Konservēti gurķi ar sarkanajām jāņogām Foto: Konservēti gurķi ar sarkanajām jāņogām

Sastāvdaļas

  • 600 g gurķu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 1,5 glāzes sarkano jāņogu
  • 3 melno piparu graudiņi
  • 3 krustnagliņas
  • 1 l ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2,5 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus kārtīgi nomazgā.
  2. Burkās liek garšvielas, gurķus liek burkās vertikāli.
  3. Sarkanajām jāņogām noņem kātiņus, pārlasa un nomazgā. 
  4. Daļu ogu sadala pa burkām, ber starp gurķiem. 
  5. Gurķus pārlej ar karstu marinādi, uzreiz aizvāko un sterilizē 8-10 minūtes. 
  6. Burkas aizvāko kārtīgi un ietin drānā.
  7. Marinādes gatavošana - ūdeni uzvāra, pieber sāli un cukuru,pievieno 1 glāzi sarkano jāņogu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes