Sastāvdaļas
- 600 g gurķu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 1,5 glāzes sarkano jāņogu
- 3 melno piparu graudiņi
- 3 krustnagliņas
- 1 l ūdens
- 1 ēdamkarote cukura
- 2,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Gurķus kārtīgi nomazgā.
- Burkās liek garšvielas, gurķus liek burkās vertikāli.
- Sarkanajām jāņogām noņem kātiņus, pārlasa un nomazgā.
- Daļu ogu sadala pa burkām, ber starp gurķiem.
- Gurķus pārlej ar karstu marinādi, uzreiz aizvāko un sterilizē 8-10 minūtes.
- Burkas aizvāko kārtīgi un ietin drānā.
- Marinādes gatavošana - ūdeni uzvāra, pieber sāli un cukuru,pievieno 1 glāzi sarkano jāņogu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!