Konservēti gurķi ar āboliem 2 veidos

Konservēti gurķi ar āboliem 2 veidos Foto: Konservēti gurķi ar āboliem 2 veidos

Sastāvdaļas

  • 1-2 skābi āboli
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • diļļu kāti
  • dažas ķiršu lapas
  • čupiņa melno jāņogu lapu
  • 12 smaržīgo piparu graudiņi
  • 12 krustnagliņas
  • 4 lauru lapas
  • 5 tējkarotes cukura
  • 4 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes etiķa esences
  • 1,5-2 kg gurķu

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts uz 3 litru burku.
  2. Marinēti gurķi ar āboliem - ķiploku daiviņas sagriež šķēlītēs, zaļumus kārtīgi nomazgā.
  3. Tīrā burkā, pamīšus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm liek gurķus.
  4. Burkā lej verdošu ūdeni, patur 20 minūtes.
  5. No burkas ūdeni lej katlā, uzvāra, pievieno cukuru un sāli.
  6. Marinādi pārlej gurķiem, patur 10 minūtes, atkal lej katlā un vēlreiz uzvāra.
  7. Burkā lej etiķa esenci.
  8. Atkal gurķus pārlej ar verdošu marinādi, burku aizvāko ar novārītiem vāciņiem.
  9. Burku apgriež otrādi, ietin drānā un atdzesē istabas temperatūrā.
  10. Gurķus uzglabā vēsā vietā.
  1. Mazsālīti gurķi - dziļā traukā liek gurķus, garšvielas un ābolu pusītes.
  2. 1 litrā karsta ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes sāls, pārlej gurķiem.
  3. Traukam uzliek šķīvi, lai gurķi neuzpeld, tur istabas temperatūrā, kamēr pilnībā atdziest.
  4. Atdzisušu trauku liek ledusskapī uz nakti.
  5. Nākamajā dienā gurķus var ēst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes