Sastāvdaļas
- 1-2 skābi āboli
- 3-4 ķiploka daiviņas
- diļļu kāti
- dažas ķiršu lapas
- čupiņa melno jāņogu lapu
- 12 smaržīgo piparu graudiņi
- 12 krustnagliņas
- 4 lauru lapas
- 5 tējkarotes cukura
- 4 tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes etiķa esences
- 1,5-2 kg gurķu
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts uz 3 litru burku.
- Marinēti gurķi ar āboliem - ķiploku daiviņas sagriež šķēlītēs, zaļumus kārtīgi nomazgā.
- Tīrā burkā, pamīšus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm liek gurķus.
- Burkā lej verdošu ūdeni, patur 20 minūtes.
- No burkas ūdeni lej katlā, uzvāra, pievieno cukuru un sāli.
- Marinādi pārlej gurķiem, patur 10 minūtes, atkal lej katlā un vēlreiz uzvāra.
- Burkā lej etiķa esenci.
- Atkal gurķus pārlej ar verdošu marinādi, burku aizvāko ar novārītiem vāciņiem.
- Burku apgriež otrādi, ietin drānā un atdzesē istabas temperatūrā.
- Gurķus uzglabā vēsā vietā.
- Mazsālīti gurķi - dziļā traukā liek gurķus, garšvielas un ābolu pusītes.
- 1 litrā karsta ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes sāls, pārlej gurķiem.
- Traukam uzliek šķīvi, lai gurķi neuzpeld, tur istabas temperatūrā, kamēr pilnībā atdziest.
- Atdzisušu trauku liek ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā gurķus var ēst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!