Konservēti dārzeņi aukstajai zupai

Konservēti dārzeņi aukstajai zupai Foto: Konservēti dārzeņi aukstajai zupai

Sastāvdaļas

  • 500 g biešu
  • 100 g burkānu
  • 60 g sīpolu
  • 40 g zaļumu
  • 20 g sāls
  • 20 g cukura
  • 1 - 1.5 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Galda bietes un burkānus nomazgā un izvāra pusmīkstus. Tad nomizo un sagriež četrkantīgos gabalos.
  2. Sīpolus un zaļumus - dilles un pētersīļus sīki sakapā.
  3. Katlā liek sagatavotos dārzeņus, sāli, cukuru un pārlej r verdošu ūdeni, lai tas pārklātu trauka saturu.
  4. Uz mazas liesmas vāra 5 minūtes. Beigās pievieno zaļumus.
  5. Dezinficētā puslitra burkā ielej etiķi, iepilda karstos salātus, uzliek vāciņu, aizvāko un sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 l burkas - 20 minūtes, litra burkas - 25 - 30 minūtes.
  6. Pēc karsēšanas burku kārtīgi aizvāko, 30 minūtes patur apgāztu uz leju, tad ļauj brīvi atdzist.
  7. Šādi pagatavotus dārzeņus aukstai zupai pieliek pirms lietošanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes