Sastāvdaļas
- 500 g biešu
- 100 g burkānu
- 60 g sīpolu
- 40 g zaļumu
- 20 g sāls
- 20 g cukura
- 1 - 1.5 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Galda bietes un burkānus nomazgā un izvāra pusmīkstus. Tad nomizo un sagriež četrkantīgos gabalos.
- Sīpolus un zaļumus - dilles un pētersīļus sīki sakapā.
- Katlā liek sagatavotos dārzeņus, sāli, cukuru un pārlej r verdošu ūdeni, lai tas pārklātu trauka saturu.
- Uz mazas liesmas vāra 5 minūtes. Beigās pievieno zaļumus.
- Dezinficētā puslitra burkā ielej etiķi, iepilda karstos salātus, uzliek vāciņu, aizvāko un sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 l burkas - 20 minūtes, litra burkas - 25 - 30 minūtes.
- Pēc karsēšanas burku kārtīgi aizvāko, 30 minūtes patur apgāztu uz leju, tad ļauj brīvi atdzist.
- Šādi pagatavotus dārzeņus aukstai zupai pieliek pirms lietošanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!