Konservēti bērzlapju „ikri”

Konservēti bērzlapju „ikri” Foto: Konservēti bērzlapju „ikri”

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg bērzlapju
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 čili pipars
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls
  • pipari
  • saulespuķu eļļa 

Pagatavošana

  1. Sēnes notīra un nomazgā. Pēc tam liek vārīt.
  2. Kamēr sēnes vārās, notīra sīpolu un smalki sagriež.
  3. Iztīra piparus, no sēklām un sagriež strēmelēs.
  4. Notīra arī burkānus un ķiplokus.
  5. Sīpolu apcep saulespuķu eļļā (zeltainus).
  6. Sēnes un visas garšvielas samaļ.
  7. Jo masa ir smalkāka, jo tā ir maigāka.
  8. Visu samalto masu ieliek katlā vai dziļā pannā.
  9. Pievieno tomātu pastu, pārējās garšvielas un karsē 1 stundu – bieži apmaisot, lai nepiedeg.
  10. Kad viss ir gatavs, karstu liek, iepriekš sagatavotās burkās un aizvāko. Var lietot uzreiz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes