Sastāvdaļas
- 2 kg baklažānu
- 1 glāze cukura
- 12 paprikas
- 1-3 čili pipari (daudzums atkarīgs, cik asu vēlaties)
- 4 ķiploku galviņas
- 2 glāzes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes etiķa esences
- 2 ēdamkarotes sāls
- 3 l tomātu sulas
Pagatavošana
- Katlā uzvāra tomātu sulu, pieber sāli, cukuru, augu eļļu, etiķa esenci, turpina vārīt.
- Čili piparus un ķiplokus samaļ, pievieno verdošajai tomātu sulai.
- Visu uzvāra, pievieno gredzenos sagrieztas paprikas, šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztus baklažānus - vāra, kamēr gatavs, 30-40 minūtes.
- Masu liek tīrās burkās, aizvāko.
- Burkām uzklāj dvieli vai segu, kamēr tās atdziest.
- No dotā produktu daudzuma sanāk aptuveni 6 litri konservētu baklažānu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!