Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. piecām ½ l burkām:
- 2 kg skābeņu lapu
- 2 l ūdens
- 1,5 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, jaunas skābeņu lapas.
- Tās pārlasa, rūpīgi nomazgā, notecina un rupji sagriež.
- Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
- Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
- Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
- Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek siltā ūdenī un pasterizē 80 grādu temperatūrā 20 minūtes.
- Pēc tam burkas aizvalcē un ļauj atdzist.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 10 - 12 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!