Konservētas skābenes

Konservētas skābenes Foto: Konservētas skābenes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. piecām ½ l burkām:

  • 2 kg skābeņu lapu
  • 2 l ūdens
  • 1,5 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, jaunas skābeņu lapas.
  2. Tās pārlasa, rūpīgi nomazgā, notecina un rupji sagriež.
  3. Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
  4. Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
  5. Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
  6. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek siltā ūdenī un pasterizē 80 grādu temperatūrā 20 minūtes.
  7. Pēc tam burkas aizvalcē un ļauj atdzist.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 10 - 12 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes