Konservētas sēnes ar tomātiem

Konservētas sēnes ar tomātiem Foto: Konservētas sēnes ar tomātiem

Sastāvdaļas

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 0,5 l burku:

  • 200 g ūdens
  • 250 g baraviku
  • 100 g burkānu
  • 50 g pētersīļu sakņu
  • 200 g sarkano tomātu
  • 20 g sīpolu
  • 10 g cukura
  • 20 g sāls
  • 10 g zaļumu
  • 1 lauru lapa
  • 3-4 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote 9 % etiķa

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, liek noslaucītas, tīras baraviku cepurītes, notīrītus mazus burkānus un pētersīļu saknes un ar mazu sāls piedevu sautē 15-20 minūtes.
  2. Tad šķidrumu nolej un sēnes ar dārzeņiem sagriež sloksnītēs, pieliek paredzētās garšvielas un šķēlēs sagrieztus sarkanus tomātus.
  3. Visu izmaisa, sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar karstu izkāstu atlikušo dārzeņu novārījumu.
  4. Piepildītai burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 45 minūtes, litra burkas – 60 minūtes.
  5. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, atdzesē kā parasti.

Padoms
Konservētās sēnes ar tomātiem izmanto sēņu zupas gatavošanai.
Baraviku vietā var ņemt arī citas baltās sēnes (bekas, krimildes, atmatenes).

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes