Sastāvdaļas
- 1 kg liesas cūkgaļas
- 500 ml kvasa
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 3-4 lauru lapas
- 7-10 krustnagliņas
- 7-10 smaržīgie pipari
- 7-10 melno piparu graudiņi
- 1 ķiploka galviņa
- sāls pēc garšas
- kartupeļi
- olīveļļa
Pagatavošana
- Keramikas traukā liek cūkgaļu, liek apkārt sīpolu gredzenus, lauru lapas, krustnagliņas, smaržīgos un melnos piparus.
- Uzlej kvasu, uzliek vāku, noliek vēsā vietā, uz 2 diennaktīm.
- Pēc noteiktā laika, gaļu izņem no marinādes, noņem sīpolus un garšvielas, nosusina ar papīra dvieli.
- Nelielo tauku kārtiņu sagriež kā restīti, ierīvē ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un sāli - liek veidnē.
- Gaļai pievieno veselus kartupeļus, kas iepriekš apbērti ar sāli un mērcēti olīveļļā.
- Uzlej mazliet marinādes, uzklāj foliju, ne pārāk blīvi, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Tad foliju noņem, aplej kartupeļus un gaļu ar izdalījušos sulu, palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem, turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!