Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta (izkausēts)
- 100 g medus
- 1 glāze riekstu (jebkuru)
- 100 g skābā krējuma
- 3 olas
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1 tējkarote galda etiķa
Krēmam:
- 400 g vārīta kondensētā piena
- 300 g saldkrējuma sviesta
- 300 g žāvētu plūmju
Pagatavošana
- Pirmā daļa: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru.
- Šaurā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno tām izkausētu sviestu.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un samaisa viendabīgā masā.
- Otrā daļa: Izkausē medu.
- Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar nelielu daudzumu izkausētā medus.
- Pievieno krējuma masai dzeramo sodu, kas izšķīdināta etiķī, un rūpīgi samaisa.
- Pievieno masai sasmalcinātus riekstus, izkausēto medu un rūpīgi samaisa
- Sajauc abu daļu masas kopā un samaisa viendabīgā masā..
- Ieklāj 1/3 mīklas kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Tā izcep arī atlikušās 2/3 mīklas. Kopā jābūt 3 biskvītiem.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju spauto sviestu un vārītu kondensēto pienu viendabīgā masā.
- Plūmes sagriež mazākos gabaliņos un pievieno masai.
- Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, pārkaisot ar sasmalcinātām plūmēm, un kūkas virsmu, malām.
- Dekorē ar plūmēm, riekstiem vai pēc savas gaumes. Ievieto ledusskapī uz 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!