Sastāvdaļas
- 5 olu baltumi
- 120 ml piena
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 275 g miltu
- 25 g kukurūzas cietes
- 500 g cukura
- 4,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 230 g sviesta
- 250 ml kokosriekstu piena
Pildījumam:
- 250 g kokosriekstu skaidiņu
- 1 bundžiņa iebiezināta piena
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Glazūrai:
- 500 ml salda trekna krējuma
- 1 glāze pūdercukura
- 1 ēdamkarote aveņu sīrupa
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Saputo olas baltumu, pienu un vaniļu. Pievieno sviestu, saputo.
- Citā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, kukurūzas cieti un sāli. Pievieno olu - piena masai.
- Pievieno kokosriekstu pienu un kārtīgi saputo, līdz viendabīgai konsistencei.
- Mīklu lej vienā vai 2 formās ar 26 cm diametru, vai trijās formās ar 15 cm diametru.
- Cep 30 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
- Kokosriekstu skaidiņas sajauc ar iebiezinātu pienu un vaniļas ekstraktu, kārtīgi sajauc.
- Uz katra biskvīta liek pildījumu, pa virsu liek otru biskvītu un atkal pildījumu.
- Glazūrai saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Pievieno aveņu sīrupu un kārtīgi samaisa.
- Torti pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!