Kokosriekstu torte „Сoco Сabana”

Kokosriekstu torte „Сoco Сabana” Foto: Kokosriekstu torte „Сoco Сabana”

Sastāvdaļas

  • 200 g baltās šokolādes
  • 750 ml saldā krējuma
  • 5 olas
  • 175 g cukura
  • 125 g miltu
  • 50 g kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 12 ēdamkarotes baltā ruma
  • 150 g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Šokolādi sasmalcina. 
  2. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai saldo krējumu un pievieno šokolādi, nevāra, samaisa, lai šokolāde izkūst. Atdzesē.
  3. Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  4. Miltus sajauc ar kukurūzas cieti, cepamo pulveri un izsijā. Saputo olu dzeltenumus, pievieno miltu masu, samaisa.
  5. Masā iecilā olu baltumus.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai. Biskvīta mīklu lej tortes formā (26 cm), kurā ieklāts papīrs cepšanai.
  7. Cep 35 - 40 minūtes.
  8. Gatavu atdzesē, neizņemot no tortes formas. Pēc tam izņem.
  9. Biskvītu sadala divās nevienādās daļās - 1/3 un 2/3.
  10. Lielo biskvīta daļu ar pirkstiem sasmalcina drupačās.
  11. Plāno biskvītu un biskvīta drumstalas piesūcina ar 6 ēdamkarotēm ruma.
  12. Saputo saldo krējumu. Mazliet mazāk, nekā pusi atliek malā - tortes virsmas apsmērēšanai.
  13. Šokolādes - saldā krējuma masu puto 1 minūti.
  14. Drumstalām pievieno 100 g kokosriekstu skaidiņu, labi samaisa.
  15. Drumstalām ar kokosriekstu skaidiņām pievieno lielāko daļu putukrējuma, un visbeidzot - šokolādes un saldā krējuma masu.
  16. Labi samaisa. Masu liek uz plānā biskvīta. Pārsmērē atlikto putukrējumu un pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
  17. Var rotāt ar kokosriekstu zefīra konfektēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes