Sastāvdaļas
- 200 g baltās šokolādes
- 750 ml saldā krējuma
- 5 olas
- 175 g cukura
- 125 g miltu
- 50 g kukurūzas cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 12 ēdamkarotes baltā ruma
- 150 g kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana
- Šokolādi sasmalcina.
- Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai saldo krējumu un pievieno šokolādi, nevāra, samaisa, lai šokolāde izkūst. Atdzesē.
- Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Miltus sajauc ar kukurūzas cieti, cepamo pulveri un izsijā. Saputo olu dzeltenumus, pievieno miltu masu, samaisa.
- Masā iecilā olu baltumus.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai. Biskvīta mīklu lej tortes formā (26 cm), kurā ieklāts papīrs cepšanai.
- Cep 35 - 40 minūtes.
- Gatavu atdzesē, neizņemot no tortes formas. Pēc tam izņem.
- Biskvītu sadala divās nevienādās daļās - 1/3 un 2/3.
- Lielo biskvīta daļu ar pirkstiem sasmalcina drupačās.
- Plāno biskvītu un biskvīta drumstalas piesūcina ar 6 ēdamkarotēm ruma.
- Saputo saldo krējumu. Mazliet mazāk, nekā pusi atliek malā - tortes virsmas apsmērēšanai.
- Šokolādes - saldā krējuma masu puto 1 minūti.
- Drumstalām pievieno 100 g kokosriekstu skaidiņu, labi samaisa.
- Drumstalām ar kokosriekstu skaidiņām pievieno lielāko daļu putukrējuma, un visbeidzot - šokolādes un saldā krējuma masu.
- Labi samaisa. Masu liek uz plānā biskvīta. Pārsmērē atlikto putukrējumu un pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
- Var rotāt ar kokosriekstu zefīra konfektēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!