Sastāvdaļas
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
- 90 g cukura
- 1 olas baltums
- 1 ēdamkarote ābolu biezeņa
- 10 g sviesta
Pagatavošana
- Bļodā samaisa kokosriekstu skaidiņas ar cukuru.
- Pievieno olu baltumu, ābolu biezeni, ar karoti samaisa.
- Bļodu liek karsta ūdens peldē, maisot karsē 10 minūtes.
- Pa šo laiku cukurs būs pakusis, masa kļūs viendabīga un elastīga.
- No iegūtās masas, ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas (ķirštomāta lielumā).
- Tad veido konusus, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru - cepamo papīru ieziež ar sviestu.
- Cep 220°C temperatūrā, 10-15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!