„Klostera” torte ar ar rozīnēm, riekstiem un vīģēm

„Klostera” torte ar ar rozīnēm, riekstiem un vīģēm Foto: „Klostera” torte ar ar rozīnēm, riekstiem un vīģēm

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 6 olas
  • 100 g miltu

Pildījumam:

  • 1 glāze ūdens
  • 1/2 glāze želejas
  • 70 g riekstu
  • 100 g vīģu
  • 100 g rozīņu
  • citronu sula

Pagatavošana

Gatavojam mīklu:

  • Sviestu saputo, pievieno cukuru, pa vienam olas dzeltenumam un visu sakuļ.
  • Piesijā miltus un iecilā olbaltumus.
  • Pilda formā un cep stiprā siltumā gatavu.

Gatavojam pildījumu:

  • Ūdeni ar želeju vāra, līdz sabiezē.
  • Tad noņem no uguns, pieliek sarīvētus riekstu, nedaudz citronu sulas,
  • sakapātas vīģes, rozīnes un visu samaisa.
  • Torti pārgriež un pilda ar atdzisušu masu, ar kuru pārziež tortes virsu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes