Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 1–2 burkāni
- 1 sīpols
- 2–3 ēdamkarotes tomātu pastas
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/2 tējkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Kabačus sagriež mazos gabaliņos, ja tie nav jaunie kabači, tad izņem sēklas, ja cieta miza - nomizo.
- Cep kabačus 3 ēdamkarotēs augu eļļas, kamēr tie apbrūnē, 2-3 piegājienos, lai kabači izmaisītos vienā slānī.
- Sīpolu sakapā, burkānus sarīvē, cep kopā 1 ēdamkarotē augu eļļas, pievieno kabačus, pannai uzliek vāku, sautē 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, cukuru - samaisa un sautē vēl 10 minūtes.
- Ja izmantojat jaunos kabačus, ūdeni pieliet nevajag.
- Gatavus un mazliet atdzisušus dārzeņus, samaļ ar blenderi - tā iegūsiet pastas konsistenci.
- Ja plānojat kabaču ikrus ilgstoši uzglabāt, masu vēlreiz jāuzvāra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!