Sastāvdaļas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 4 olas
- naža gals vanilīna
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Kuļ olu baltumus ar vismazāko miksera ātrumu.
- Lēni, pa vienai karotei pievieno cukuru un vanilīnu.
- Kad olu baltumu masa ir kļuvusi balta un pietiekoši blīva, pa karotei pievieno olu dzeltenumus, turpinot kult.
- Bļodā ar olu baltumu masu iesijā miltus, ar karoti uzmanīgi maisot, virzienā no lejas uz augšu.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep 190-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Cepot, galvenais ir nevērt vaļā krāsns durtiņas, jo citādi, biskvīts saplaks.
- Kad cepšanās laiks pagājis, izņem veidni, biskvītu liek uz restītēm vai dvieļa un atdzesē.
- Ja visu būsiet izdarījuši pareizi, biskvīts sanāks augsts un ļoti gaisīgs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!