Klasiskais biskvīts

Klasiskais biskvīts Foto: Klasiskais biskvīts

Sastāvdaļas

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 4 olas
  • naža gals vanilīna

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  2. Kuļ olu baltumus ar vismazāko miksera ātrumu.
  3. Lēni, pa vienai karotei pievieno cukuru un vanilīnu.
  4. Kad olu baltumu masa ir kļuvusi balta un pietiekoši blīva, pa karotei pievieno olu dzeltenumus, turpinot kult.
  5. Bļodā ar olu baltumu masu iesijā miltus, ar karoti uzmanīgi maisot, virzienā no lejas uz augšu.
  6. Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep 190-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  7. Cepot, galvenais ir nevērt vaļā krāsns durtiņas, jo citādi, biskvīts saplaks.
  8. Kad cepšanās laiks pagājis, izņem veidni, biskvītu liek uz restītēm vai dvieļa un atdzesē.
  9. Ja visu būsiet izdarījuši pareizi, biskvīts sanāks augsts un ļoti gaisīgs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes