Sastāvdaļas
- 3 olas (olu baltumus atdala no dzeltenumiem)
- 130 g cukura
- 115 g miltu
- 1 tējkarote vaniļas esences
- 3-4 saldskābi āboli
Pagatavošana
- Olu baltumus sakuļ ar pusi cukura, mīkstās putās.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļas esenci un atlikušo cukuru, kamēr masa paliek bāla.
- Olu baltumu masu samaisa ar olu dzeltenumu masu.
- Pakāpeniski iesijā miltus, samīca vieglu mīklu.
- Mīklu mīca uzmanīgi, lai pēc iespējas mazāk izspiestu no tās gaisu.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež tos šķēlītēs, aprasina ar citrona sulu, lai tie nesamelnē.
- Veidnē liek 3/4 mīklas, virsū izkārto ābolu šķēlītes.
- Virsū āboliem liek atlikušo mīklu, izlīdzina to.
- Cep 190°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!