Klasiskā rostbifa recepte

Klasiskā rostbifa recepte Foto: Klasiskā rostbifa recepte

Sastāvdaļas

  • 1200 g liellopu gaļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes asās bumbieru mērces
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 2 tējkarotes Vusteras mērces
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju+1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote Kajenas piparu

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļai noņem visas plēves.
  2. No visām sastāvdaļām, izņemot gaļu, pagatavo marinādi.
  3. Gaļu nosien ar pārtikas diegu, pārlej marinādi. 
  4. Gaļu liek ledusskapī marinēties 2-3 stundas.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
  6. Gaļu izņem no ledusskapja, liek veidnē, veidni liek krāsnī, uz 10 minūtēm.
  7. Krāsns temperatūru samazina līdz 160-170 grādiem, turpina cept 15-17 minūtes.
  8. Gaļa būs vidēji izcepta, ja garšo vairāk cepta, cep ilgāk.
  9. Kopā ar gaļu krāsnī var cept nelielus dārzeņus vai ķiplokus. 
  10. Kad gaļa ir izcepusies, to izņem no krāsns, veidnei uzklāj foliju un atstāj vismaz uz 30 minūtēm.
  11. Nākošajā dienā gaļa ir visgaršīgākā, to var likt uz maizes vai salātos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes