Sastāvdaļas
- 1 kg maltās gaļas
- 8 lazanjas plāksnes
- 250 g siera
- 900 g Bešamela mērces
- 2 tomāti
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Sīpolus sīki sakapā, cep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Tomātus blanšē, novelk miziņu, tad sablenderē.
- Sieru sarīvē.
- Ceptajiem sīpoliem pievieno malto gaļu un pusi ķiploku - cep, maisa, kamēr maltā gaļa kļūst irdena, aptuveni 5 minūtes.
- Pievieno sablenderētos tomātus, cep, pannai neuzliekot vāku, 10-15 minūtes, kamēr iztvaiko šķidrums.
- Jāskatās, lai šķidruma nav par daudz un arī, lai neiztvaiko pavisam.
- Malto gaļu noņem no uguns, pievieno garšvielas, atlikušos ķiplokus.
- Lazanjas plāksnes vāra 2 minūtes verdošā sālsūdenī, lai plāksnes nesaliptu, pievieno 2 ēdamkarotes augu eļļas.
- Vislabāk lazanjas plāksnes vārīt, katru atsevišķi.
- Izvārītas lazanjas plāksnes liek veidnē.
- Maltās gaļas masu sadala 3 daļās, daļu liek uz lazanjas plāksnēm.
- Uzklāj Bešamela mērci.
- Uzkaisa rīvētu sieru.
- Šādi izveido vēl 2 kārtas.
- Virsējo kārtu pārklāj ar lazanjas plāksnēm, uzklāj Bešamela mērci.
- Cep 170°C temperatūrā, 40 minūtes.
- 10 minūtes pirms gatavošanas beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Krāsns temperatūru palielina līdz 200 grādiem, lai siers ātrāk sakūst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!