Sastāvdaļas
- 3 olas istabas temperatūrā
- 50 g sviesta
- sāls, baltie maltie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vidēja lieluma pannā izkausē sviestu uz lēnas uguns.
- Bļodā sakuļ olas ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
- Pārāk stipri kult olas nevajag, kuļot, olām pievieno izkausēto sviestu, tievā strūkliņā.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas, gatavu maisījumu lej pannā, kurā kausējām sviestu, uz lēnas uguns gaidām, kad omletes malas kļūst baltākas.
- Ar lāpstiņas palīdzību, sākot no omletes baltākās maliņas, satin to ruletē.
- Tas nekas, ja omletes virsma vēl nav gatava, kamēr to satīsiet, virsma izcepsies.
- Omleti liek šķīvī, ar locījuma vietu uz leju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!