Klasiskā franču omlete

Klasiskā franču omlete Foto: Klasiskā franču omlete

Sastāvdaļas

  • 3 olas istabas temperatūrā 
  • 50 g sviesta 
  • sāls, baltie maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma pannā izkausē sviestu uz lēnas uguns.
  2. Bļodā sakuļ olas ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
  3. Pārāk stipri kult olas nevajag, kuļot, olām pievieno izkausēto sviestu, tievā strūkliņā.
  4. Pieber sāli, piparus pēc garšas, gatavu maisījumu lej pannā, kurā kausējām sviestu, uz lēnas uguns gaidām, kad omletes malas kļūst baltākas.
  5. Ar lāpstiņas palīdzību, sākot no omletes baltākās maliņas, satin to ruletē.
  6. Tas nekas, ja omletes virsma vēl nav gatava, kamēr to satīsiet, virsma izcepsies.
  7. Omleti liek šķīvī, ar locījuma vietu uz leju.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes