Ķiršu – upeņu kūka

Ķiršu – upeņu kūka Foto: Ķiršu – upeņu kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura (mīklai)
  • 1/2 glāze cukura (pildījumam)
  • 125 g sviesta/margarīna
  • 1 olas dzeltenums
  • 700 g ķiršu
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu
  • 1/2 glāze upeņu ievārījuma
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1/2 glāze valriekstu

Pagatavošana

  1. Sajauc miltus ar 2 ēdamkarotēm cukura, margarīnu un olas dzeltenumu.
  2. Rūpīgi sajauc un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Pēc noteiktā laika mīklu izņem no ledusskapja, izrullē un ieklāj kūkas formā.
  4. Nedaudz sadursta ar dakšiņu un liek cepties 200°C temperatūrā 10 minūtes.
  5. Ķiršus atdala no kauliņiem un pārklāj pār izcepto mīklu, apkaisa ar 1/2 glāzi cukura, citrona sulu un mandeļu skaidiņām.
  6. Liek kūku cepties otro reizi, bet uz 30 minūtēm, kamēr ķirši ir mīksti un mīkla gaiši, zeltaini brūna. 
  7. Kad tā gatava atdzesējam.
  8. Upeņu ievārījumam pievieno ūdeni un pārklāj to pār kūkas virsmu.
  9. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar riekstiem, mandelēm vai svaigām ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes