Ķiršu – upeņu džems

Ķiršu – upeņu džems Foto: Ķiršu – upeņu džems

Sastāvdaļas

  • 1 kg upeņu
  • 1 kg ķiršu
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

  1. Upenes liek katlā, samīca un pārkaisa ar pusi cukura.
  2. Katlu liek uz lēnas uguns, uzvāra un turpina vārīt 15 minūtes.
  3. Ķiršiem izņem kauliņus un liek citā katlā.
  4. Ķiršiem uzkaisa atlikušo cukuru, katlu liek uz uguns, un pāris minūšu pakarsē.
  5. Ķiršus pārliek katlā pie upenēm.
  6. Visu samaisa, uzvāra un vāra 2-3 minūtes.
  7. Karstu džemu liek burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes