Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 50 g skābā krējuma
- 100 g + 2 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 600 g ķiršu
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- malts kanēlis pēc garšas
Pagatavošana
- Miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli un 2 ēdamkarotes cukura, samaisa.
- Miltu maisījumam pievieno aukstu sviestu, samīca irdenās drupačās.
- Jāmīca ir ātri, lai sviests nesasilst, pievieno olu un skābo krējumu.
- Samīca maigu, gludu mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Gatavu mīklu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām.
- Ar rokām mīklu izlīdzina veidnē, veidojot 1,5-2 cm augstas maliņas.
- Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Izņem veidni no ledusskapja, mīklu sadursta ar dakšiņu.
- Veidni pārklāj ar foliju, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 15 minūtes.
- Gatavo pildījumu - ķiršiem izņem kauliņus, samaisa tos ar 100 gramiem cukura un kanēli.
- Pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz samaisa.
- Ķiršu maisījumu liek katlā, pastāvīgi maisot vāra (uzvārīt nevajag), kamēr izveidojas kaut kas līdzīgs biezam ķīselim.
- Pēc 15 minūtēm no krāsns izņem veidni ar mīklu, liek uz tās pildījumu.
- Tarti atkal liek krāsnī, tajā pašā temperatūrā, turpina cept 20 minūtes(foliju vairs neliek).
- Gatavu tarti atdzesē un sagriež.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!