Ķiršu strūdele

Ķiršu strūdele Foto: Ķiršu strūdele

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 50 g sviesta (mīksta)
  • 50 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 paciņa vanilīna cukura

Pildījumam:

  • 20 g sviesta
  • 500 g saldētu ķiršu (bez kauliņiem)
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Ķiršus ieliek nelielā bļodā un atkausē.
  2. Olas un cukuru izkausē, pievieno sāli, vanilīna cukuru, ūdeni.
  3. Tad pievieno sviestu, pakāpeniski arī miltus un visu rūpīgi samaisa.
  4. Visu pārklāj ar lielu šķīvi un atstāj uz 40 minūtēm.
  5. Tad mīklu izrullē plānā kārtā, pārklāj vienmērīgā kārtā ķiršus (bez sulas), pārkaisa ar cukuru, rīvmaizi un miltiem.
  6. Visu sarullē ruletē, abus galus aizlipinot ciet.
  7. Ruleti rūpīgi uzliek uz cepamā papīra, noziež ar olu un vairākas reizes iegriež tās virsmā ar nazi.
  8. Liek cepties 210°C temperatūrā 30 minūtes.
  9. Gatavo strūdeli pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes