Ķiršu sīrups

Ķiršu sīrups Foto: Ķiršu sīrups

Sastāvdaļas

  • 1 l ķiršu sulas
  • 1,3 kg cukura

Pagatavošana

  1. Ķiršu sīrups ir ļoti iecienīts un to daudz lieto uzturā.
  2. Ķiršu sīrupam ir patīkama garša un skaista, sarkana krāsa.
  3. Sulu iegūst no skābajiem ķiršiem.
  4. Ķirši satur maz pektīnvielu, tāpēc nav jābaidās no sīrupa sarecēšanas.
  5. Sulas iegūšanai var lietot kuru katru sulas iegūšanas paņēmienu.
  6. Gatavus ķiršus nomazgā, nosusina, izņem kauliņus ar ķiršu kauliņu izņemamo rīku un ķiršu kārtām pārkaisa cukuru.
  7. Vēsā vietā tiem ļauj stāvēt 6-8 stundas.
  8. Sulas iegūšanai tvaicējamā aparātā nomazgātus ķiršus liek ar visiem kauliņiem.
  9. Iegūtai sulai pieliek vajadzīgo daudzumu cukura un vāra 5-8 minūtes, putas nosmeļot.
  10. Verdošu sīrupu pilda pudelēs vai burkās un, nedaudz atdzesējot, noslēdz.

Padoms:
Ķiršu sīrupu plaši lieto limonādes, kokteiļu, saldo ēdienu, želeju, ķīseļu, mērču gatavošanai. Ķiršu sīrups labi uzglabājas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes