Sastāvdaļas
- 1 l ķiršu sulas
- 1,3 kg cukura
Pagatavošana
- Ķiršu sīrups ir ļoti iecienīts un to daudz lieto uzturā.
- Ķiršu sīrupam ir patīkama garša un skaista, sarkana krāsa.
- Sulu iegūst no skābajiem ķiršiem.
- Ķirši satur maz pektīnvielu, tāpēc nav jābaidās no sīrupa sarecēšanas.
- Sulas iegūšanai var lietot kuru katru sulas iegūšanas paņēmienu.
- Gatavus ķiršus nomazgā, nosusina, izņem kauliņus ar ķiršu kauliņu izņemamo rīku un ķiršu kārtām pārkaisa cukuru.
- Vēsā vietā tiem ļauj stāvēt 6-8 stundas.
- Sulas iegūšanai tvaicējamā aparātā nomazgātus ķiršus liek ar visiem kauliņiem.
- Iegūtai sulai pieliek vajadzīgo daudzumu cukura un vāra 5-8 minūtes, putas nosmeļot.
- Verdošu sīrupu pilda pudelēs vai burkās un, nedaudz atdzesējot, noslēdz.
Padoms:
Ķiršu sīrupu plaši lieto limonādes, kokteiļu, saldo ēdienu, želeju, ķīseļu, mērču gatavošanai. Ķiršu sīrups labi uzglabājas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!