Sastāvdaļas
- 500 g gatavas smilšu vai kārtainās mīklas
- 500 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ola
- 1 kg ķiršu vai ķiršu džema
- milti pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Darba virsmu nokaisa ar miltiem un izrullē vienu mīklas plāksni un ieklāj ietaukotā veidnē.
- Ja nepieciešams, izlīdzina ar rokām.
- Sakuļ krēmsieru ar cukuru, vaniļas cukuru, olu - viendabīgā masā.
- Krēmsiera masu klāj virsū mīklai.
- Ķiršus bez kauliņiem liek virsū krēmsiera masai, uzber cukuru.
- Ja izmanto džemu - to klāj virsū krēmsiera masai.
- Izrullē otru mīklas plāksni, sagriež 1 cm platās sloksnēs, liek virsū ķiršiem, izveidojot restīti.
- Cep 30-35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!