Sastāvdaļas
- 2 glāzes ķiršu jogurta
- 2 olas
- 160 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 šķipsniņa sāls
- 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Smilšu mīklai:
- 180 g sviesta (mīkstināta)
- cukurs (pēc garšas)
- milti (pēc vajadzības)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Smilšu mīkla: Dziļā bļodā ar rokām samīca sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
- Visu mīca līdz mīklai viendabīga konsistence. Saveļ to bumbā un ievieto ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.
- Pildījums: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo jogurtu, olas un cukuru.
- Pievieno vaniļas ekstraktu, sāli, kurkurūzas cieti un turpina putot līdz masa viendabīga, bez kunkulīšiem.
- Atdzesēto mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot augstas malas. Pamatni nedaudz sadursta ar dakšiņu.
- Jogurta pildījumu pārlej pār mīkluas kārtu.
- Liek cepties 35 minūtes. Gatavo kūku uzreiz pēc cepšanas liek aukstā vietā atdzesēt vismaz uz 3 stundām.
- Gatavo kūku dekorē ar svaigiem ķiršiem un/vai putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!