Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 1 ēdamkarote espresso kafijas
- 250 g pūdercukura
- 250 ml piena
- 40 g kakao pulvera
- 350 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 3 olas (nedaudz sakultas)
- 180 g tumšās šokolādes
- 600 ml saldā krējuma
- 65 ml ķiršu brendija
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 850 g atkaulotu, konservētu ķiršu (nokāsti)
- tumšā šokolādes dekorēšanai
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un ietauko 6 cm dziļu 23 cm platu kvadrātveida kūkas formu. Izklāj tās pamatni un malas ar cepamo papīru tā, lai ~ 2 cm no tā, karātos pāri formas malām.
- Sviestu, kafiju, cukuru, pienu un kakao ielej katliņā un vāra vidēji lielā karstumā aptuveni 8-10 minūtes. Tad noliek 20 minūtes atdzesēties.Tad pievieno miltus un olas, rūpīgi samaisa līdz masai viendabīga konsistence. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā pannā un liek cepties aptuveni 50-60 minūtes. Kad biskvīts gatavs, noliek to atdzesēties.
- Šokolādi un 100 g saldā krējuma ielej bļodā, kuru var izmantot mikroviļņu krāsnī un karsē 1-2 minūtes, apmaisot masu ik 30 sekundes. Atdzesē 15 minūtes.
- Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ atlikušo saldo krējumu un pūdercukuru. Atliec malā ~ 450 g ķiršu kūkas dekorēšanai.
- Pārējos ķiršus sagriez pusītēs un pievieno pusei saldā krējuma.
- Sadali kūkas biskvītu 3 kārtās un pamatnes kārtu noliec uz seklas paplātes. Iesmērē ar 1 ēdamkaroti ķiršu brendija un pārklāj ar pusi no ķiršu krēma. Liec nākamo biskvīta kārtu un iesmērē ar 1 ēdamkaroti ķiršu brendija un pārklāj ar atlikušo ķiršu krēmu.
- Klāj pāri pēdējo biskvīta kārtu un iesmērē tās virsmu un kūkas malas ar atlikušo ķiršu brendiju.
- Kūkas sānus pārsmērē ar šokolādes krēmu un piespied klāt šokolādes skaidiņas. Pār kūkas virsmu klāt atlikušo putukrējumu un izkārto ar atlikušajiem ķiršiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!