Sastāvdaļas
- 1 kg ķiršu
- 0,6 kg cukura
- 1 glāze ūdens
- šokolādes masa
Pagatavošana
- Lielus, skaistus, gatavus ķiršus noskalo un izņem kauliņus (var kauliņus neizņemt).
- Liek sagatavotā cukura sīrupā, uzvāra un ļauj atdzist.
- Pēc 3 stundām atkal uzvāra.
- Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ķirši iecukurojušies.
- Tad uz sieta nedaudz apžāvē un iegremdē šokolādes masā.
Šokolādes masas gatavošana: - šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti salda krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
Šokolādes vietā var lietot kakao pulveri: - 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai salda krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
- Tad ķiršus šokolādē patur 2 minūtes, izņem un lieko šokolādes masu notecina.
- Ķiršus sakārto uz sieta un ļauj apžūt.
Ķirši šokolādē ir lielisks saldums. Tos var uzglabāt ilgāku laiku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!