Ķirši šokolādē

Ķirši šokolādē Foto: Ķirši šokolādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 0,6 kg cukura
  • 1 glāze ūdens
  • šokolādes masa

Pagatavošana

  1. Lielus, skaistus, gatavus ķiršus noskalo un izņem kauliņus (var kauliņus neizņemt).
  2. Liek sagatavotā cukura sīrupā, uzvāra un ļauj atdzist.
  3. Pēc 3 stundām atkal uzvāra.
  4. Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ķirši iecukurojušies.
  5. Tad uz sieta nedaudz apžāvē un iegremdē šokolādes masā.
    Šokolādes masas gatavošana:
  6. šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti salda krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
    Šokolādes vietā var lietot kakao pulveri:
  7. 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai salda krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
  8. Tad ķiršus šokolādē patur 2 minūtes, izņem un lieko šokolādes masu notecina.
  9. Ķiršus sakārto uz sieta un ļauj apžūt.

Ķirši šokolādē ir lielisks saldums. Tos var uzglabāt ilgāku laiku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes