Ķirši sīrupā

Ķirši sīrupā Foto: Ķirši sīrupā

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābo ķiršu
  • 400 g cukura
  • 2 citronu sulu
  • 1-2 vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Ķiršus rūpīgi nomazgā un izņem kauliņus.
  2. Katlā ielej 300 ml ūdens, pievieno cukuru un citronu sulu.
  3. Maisot vārot vidēji lielā karstumā apmēram 15 minūtes, līdz saturs sabiezē, bet vēl nekļūst brūns.
  4. Sīrupā ieliek ķiršus un vāra apmēram 5 – 8 minūtes.
  5. Gareniski iegriež vaniļas pākstis, izņem mīkstumu un pieliek to ķiršiem.
  6. Pākstis sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos un iejauc sīrupā.
  7. Sīrupu ar ķiršiem karstu pilda sterilās burkās un uzreiz aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes