Sastāvdaļas
- 2 kg skābo ķiršu
- 400 g cukura
- 2 citronu sulu
- 1-2 vaniļas pāksts
Pagatavošana
- Ķiršus rūpīgi nomazgā un izņem kauliņus.
- Katlā ielej 300 ml ūdens, pievieno cukuru un citronu sulu.
- Maisot vārot vidēji lielā karstumā apmēram 15 minūtes, līdz saturs sabiezē, bet vēl nekļūst brūns.
- Sīrupā ieliek ķiršus un vāra apmēram 5 – 8 minūtes.
- Gareniski iegriež vaniļas pākstis, izņem mīkstumu un pieliek to ķiršiem.
- Pākstis sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos un iejauc sīrupā.
- Sīrupu ar ķiršiem karstu pilda sterilās burkās un uzreiz aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!