Ķirbju un burkānu biezzupa

Ķirbju un burkānu biezzupa Foto: Ķirbju un burkānu biezzupa

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja
  • 1 liels burkāns
  • 2 mazi sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 50 g siera
  • sviests
  • karijs
  • sāls
  • ķirbja sēklas

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, cep sviestā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
  2. Sīpoliem un ķiplokiem pievieno sagrieztu ķirbi un burkānu, mazliet pasautē.
  3. Pielej karstu ūdeni - tik daudz, lai tas pilnībā nenosedz dārzeņus, - un sautē, kamēr dārzeņu gabaliņi no ārpuses ir mīksti, bet vidus vēl kraukšķīgs.
  4. Pēc garšas ievieno sāli un kariju.
  5. Kad dārzeņi gatavi tos sablendere.
  6. Kad zupa gatava pierīvē sieru.
  7. Pirms pasniegšanas pievieno ķirbju sēkliņas, ja vēlas, sēkliņas var grauzdēt. 
  8. Pasniedz ar grauzdiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes