Sastāvdaļas
- 1 kg ķirbju
- 1 kg 200 g cukura
- 2 krustnagliņas
- 2 kanēļa standziņas
- 1 apelsīns
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež nelielos gabaliņos.
- Katlā lej 700 ml ūdens, pievieno cukuru - vāra cukura sīrupu.
- Karstā cukura sīrupā liek ķirbja gabaliņus, visu uzvāra, turpina vārīt uz mazas uguns, 5 minūtes.
- Tad visu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pievieno kanēļa standziņas, krustnagliņas, izspiestu apelsīna sulu.
- Visu uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes, uz mazas uguns, atdzesē līdz istabas temperatūrai - šādi rīkojas 6-7 reizes, kamēr ķirbja gabaliņi paliek puscaurspīdīgi.
- Sīrupu notecina.
- Kad viss sīrups ir notecējis, ķirbja gabaliņus liek uz cepamā papīra, kaltē istabas temperatūrā, vai krāsnī - 50°C temperatūrā, ar ventilatoru.
- Kad sukādes ir izkaltētas, tās liek aizvākojamā traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!