Ķirbju sacepums ar dārzeņiem un medu

Ķirbju sacepums ar dārzeņiem un medu Foto: Ķirbju sacepums ar dārzeņiem un medu

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbju
  • 4 gareniskai sagrieztas paprikas bez sēklām
  • 2 ceturtdaļās sagriezti sarkanie sīpoli
  • 16 ķirštomātiņi
  • 2 svaigi asie sarkanie čili pipari
  • 4 viegli saspiestas ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sīki sakapāta timiāna
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Ķirbi sagriež, izņem sēklas, nomizo.
  3. Sagriež 5 cm garos gabalos.
  4. Ķirbi liek lielā cepamajā veidnē, pievieno papriku, sīpolus, tomātus, čili piparus un ķiplokus.
  5. Apslaka ar eļļu un medu, pārkaisa ar timiānu un sāli.
  6. Cep 50-60 minūtes, līdz  ķirbis ir gaiši brūns.
  7. Cepšanas laikā dārzeņus apgroza.
  8. Piecas minūtes atdzesē, pasniedz ar grauzdētu maizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes